Версія Сі Цзиньпіна про зустріч з Байденом


17:5514.11.2022

Під час зустрічі між президентом США Джо Байденом і лідером КНР Сі Цзіньпіном, останній заявив про “занепокоєння” щодо війни на території України і виступив за переговори між Києвом і Москвою.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на CNN.

Голова КНР заявив, що Китай “весь час стояв на боці миру і буде продовжувати заохочувати мирні переговори”.

“Ми підтримуємо і сподіваємося на відновлення мирних переговорів між Росією і Україною. Водночас ми сподіваємося, що США, НАТО та ЄС вестимуть всеосяжний діалог із Росією”, – сказав Сі Байдену.

Також Сі закликав уникати конфронтацій між великими країнами.

Водночас у релізі китайської сторони не було жодних слів про те, що лідери країн засудили будь-які ризики застосування ядерної зброї проти України.

Натомість Пекін наголосив на “чотирьох речах, які міжнародне співтовариство має виконати”, про які Сі розповідав “нещодавно”. Однак, про які саме речі йдеться – не уточнюється. Ще на початку листопада, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, голова КНР заявив про те, що світ має підтримувати зусилля з пошуку мирного врегулювання війни та має об’єднатися, щоб протистояти загрозі або фактичному застосуванню ядерної зброї.

Нагадаємо, в Білому домі розповіли, що Байден на зустрічі з лідером Китаю згадав жорстоку війну Росії проти України та безвідповідальні погрози Росії застосувати ядерну зброю. “Президент Байден і очільник Сі підтвердили свою згоду з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися, і що її не можна виграти, і наголосили на своїй незгоді із застосуванням або погрозою застосування ядерної зброї в Україні”, – йдеться у заяві Білого дому.езидент Байден згадав жорстоку війну Росії проти України та безвідповідальні погрози Росії застосувати ядерну зброю. Президент Байден і очільник Сі підтвердили свою згоду з тим, що ядерна війна ніколи не повинна вестися, і що її не можна виграти, і наголосили на своїй незгоді із застосуванням або погрозою застосування ядерної зброї в Україні”, – йдеться у заяві Білого дому.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube