Націоналізовані підприємства будуть працювати цілодобово на армію, наглядові ради вже створені (ВІДЕО)


16:4707.11.2022

П’ять стратегічних підприємств – Укрнафта, Укртатнафта, АвтоКрАЗ, Мотор Січ та Запоріжтрансформатор, що перейшли в управління держави, працюватимуть у режимі 24/7 для задоволення оборонних потреб держави.

Про це заявив  прем’єрміністр Денис Шмигаль під час брифінгу.

“Акції п’яти підприємств стали військовим майном, перейшли в управління Міністерства оборони. Станом на сьогодні акції примусово відчужено у власність держави. Це відбулося виключно відповідно до норм чинного законодавства”, – сказав він.

За словами Шмигаля, підприємства мають забезпечувати повною мірою оборонні потреби держави у воєнний час. Підприємства стратегічно важливі, постачають продукцію, яка критично необхідна для потреб армії.

“Вони мають працювати 24/7 для потреб нашої держави”, – наголосив він.

“Ті, хто працює, продовжать працювати, буде більше замовлень і гарантій від держави, ті, які не працювали на сьогодні, їхню роботу буде відновлено, трудові колективи повертатимуться до роботи. Потенціал їхній використовуватиметься повністю”, – заявив прем’єр.

Наглядові ради п’яти підприємств – “Мотор Січі”, “Запоріжтрансформатора”, “АвтоКрАЗ”, “Укрнафти”, “Укртатнафти”, які передано в управління Міноборони – сформовано. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Загальні збори (акціонерів – ред.) відбулися. Сформовані наглядові ради, й вже згідно із законами, стандартами корпоративного управління ці наглядові ради будуть призначати поточний менеджмент, тобто, виконавчих керівників тощо, щоб робота підприємств не припинялася», – розповів Резніков.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube