Росія проголосувала в ООН за документ із засудженням самої себе


10:3605.11.2022

Постійний представник РФ при Організації Обʼєднаних Націй Василь Небензя на засіданні Генасамблеї ООН проголосував за документ, в якому міститься засудження використання Росією терміну “неонацизм” для виправдання вторгнення в Україну.

Про це повідомив радник міністра закордонних справ України із медіа та комунікацій Георгій Тихий, пише ЛБ.

Тихий пояснив, що РФ із 2005 року виносила на голосування Генасамблеї ООН резолюцію із нібито засудженням неонацизму. Однак у тексті було багато російських маніпуляцій.

“Тому Україна та США завжди голосували проти. Російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою «Україна та США не проти нацизму». Дешевий тупий прикол для внутрішнього споживача”, – зазначив він.

Росія проголосувала в ООН за документ із засудженням самої себе 1

Однак цього року, коли росіяни знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа, завдяки роботі МЗС і Постійного представництва України при ООН вдалося не лише повністю змінити баланс голосів, але і включити до неї нове потужне формулювання.

“Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби Росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну «неонацизм» з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму”, – процитував Тихий документ.

Він додав, що Росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст з засудженням себе самої. І проголосувала.

Читайте: Пережити зиму. Україна, ООН і USAID створюють спільний штаб



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube