“Ми звільнимо Іран. Вони звільнять себе дуже скоро”, – Байден зробив гучну заяву (ВІДЕО)


09:0904.11.2022

Іранці незабаром звільнять себе. Таку заяву зробив президент США Джо Байден на тлі протестів в Ірані, повідомляє Associated Press.

Він виступав на передвиборчому мітингу на підтримку представника демократів Майка Левіна. На заході прихильники протестів підняли телефони із написом FREE IRAN (“Свободу Ірану”).

“Не хвилюйтеся, ми звільнимо Іран. Вони звільнять себе дуже скоро”, – сказав Байден.

Оглядачі зазначають, що заява Байдена прозвучали на тлі підвищеної критики його адміністрації з боку ірано-американських активістів, які закликають Білий дім відмовитися від зусиль щодо відновлення іранської ядерної угоди через протести.

Нагадаємо, у Раді нацбезпеки США заявили, що Вашингтон без вагань втрутиться у разі виникнення збройного конфлікту між Іраном і Саудівською Аравією. Заяви прозвучали на тлі розвідданих, що надійшли, про те, що Іран нібито збирається напасти на свого південного сусіда.

Уряд Ірану 2 листопада підняв над мечеттю Джамкаран у священному шиїтському місті Кум червоний прапор відплати. Такий же прапор був піднятий і над мечеттю у місті Шираз на півдні Ірану, що може означати оголошення війни.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube