ВАКС зобов’язав генпрокурора відкрити справу стосовно можливого незаконного збагачення нардепки Ірини Аллахвердієвої


19:5103.11.2022

Вищий антикорупційний суд зобов’язав генпрокурора Андрія Костіна відкрити кримінальне провадження стосовно можливого незаконного збагачення нардепки від “Слуги народу” з Миколаєва Ірини Аллахвердієвої.

Про це голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін у Telegram

“Сьогодні ВАКС підтримав нашу (ЦПК – ред.) скаргу і визнав незаконною відмову керівника Офісу генпрокурора Андрія Костіна відкрити справу стосовно можливого незаконного збагачення нардепки Ірини Аллахвердієвої.

Суд зобов’язав Костіна зареєструвати провадження, і ця ухвала оскарженню не підлягає. Крім того, генпрокурора зобов’язали повідомити суд про виконання рішення”.

Як розповів Шабунін, Аллахвердієва отримала в подарунок 14,4 млн грн. До цього їй подарували ще 5,3 млн грн та швейцарський годинник DEFY MIDNIGHT за 310 тис. грн, інкрустований 11 білими діамантами.

“Дарувальником був її батько, але з відкритих даних ніяк не випливає, що його офіційні доходи дозволяли йому робити такі подарунки”, – зазначив голова ЦПК.

Він нагадав, що умисне невиконання рішення суду або перешкоджання його виконанню передбачає позбавлення волі (ст.382 КК).

Після відкриття провадження його мають передати в НАБУ та САП для проведення розслідування і перевірки фактів, викладених у заяві ЦПК.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як антикорупціонер Шабунін звернувся до Генпрокурора через подарунок нардепу-“слузі” Ірині Аллахвердієвій, і що з цього вийшло



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube