ФСБ повстало проти Пригожина, він контролює общак на $15 млрд, путіна закликали визначитись


12:3803.11.2022

В Москві загострюється міжзграйний конфлікт, по суті, за живого ще путіна вже почалася боротьба за владу. Свої притензії на місце під сонцем влади відверто і нахабно заявив власник ПВК “Вагнер” Пригожин, і це дуже не подобається клану силовиків, який завжди був основою путінського режиму.

Про це пише Телеграм-канал Генерал СВР, відомий своїми інсайдами з кремлівських кабінетів.

“Днями президент Росії Володимир Путін провів нараду в режимі відеозв’язку з керівництвом силового блоку. Ініціював нараду секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев. Темою обговорення стали зростаючі амбіції куратора головної ПВК. Євген Пригожин бачить себе на політичному Олімпі Росії, і наразі проводить досить успішну PR-компанію з формування та просування власної кар’єри політика. Пригожин знімає фільми, відкриває центри, дає інтерв’ю, де ділиться своїм баченням ситуації не тільки на фронті, а й у Росії та світі, дає поради президенту і змушує ухвалювати кадрові рішення. І найголовніше, Пригожин є куратором найбільшої на сьогоднішній день приватної армії, чисельністю понад 37000 осіб, включно з 11452 завербованими в колоніях кримінальниками. Він прямо й опосередковано контролює довірений йому Путіним “общак”, який на сьогодні трохи не дотягує до 15 мільярдів доларів, водночас контролювати його витрати російські спецслужби не в змозі, та й не мають права. Жадібність і жага грошей, на думку Патрушева, відійшли у Пригожина на другий план, зараз він хоче здобути свою частку влади в Росії і буде застосовувати для отримання своєї мети максимум зусиль, використовуючи всі доступні ресурси. Секретар Радбезу вважає, що вже наступного року Пригожин стане чи не основним фактором дестабілізації ситуації в Росії. Патрушев запропонував Путіну не затягувати з розв’язанням цієї проблеми і надав своє бачення нейтралізації Пригожина. Президент сказав, що обміркує пропозиції, але констатував необхідність присутності ПВК на фронті і відзначив неабиякі здібності керівника і організатора у Пригожина.
Назріває серйозний конфлікт в елітах. Силовики вкрай незадоволені поведінкою Пригожина і його підлеглих, на фронті вони поводяться зухвало не тільки в бою, а й вирішуючи конфліктні ситуації зі “своїми” військовослужбовцями російської армії, так відомі щонайменше 15 випадків, коли представники ПВК вбивали російських солдатів і офіцерів, не отримавши за це навіть мінімального покарання. Вказівка Путіна силовим структурам сприяти скрізь і в усьому Пригожину нервує керівництво силового блоку. Довго подібне протистояння тривати не може. І Путіну доведеться обирати, з ким він, із Пригожиним чи з силовиками. І те, і те загрожує наслідками”, – сказано в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube