“Росія намагається перетворити електрику і тепло на зброю, це огидно”, – США допоможуть з обладнанням для відновлення критичної інфраструктури


12:0003.11.2022

Помічниця державного секретаря США Карен Донфрід заявила, що Штати допоможуть пройти Україні через важку зиму, якщо росіяни продовжать атакувати нашу критичну інфраструктуру. Вона зазначила, що такого роду допомога включатиме кілька елементів, про які й розповіла в інтерв’ю “РБК Україна”. 

“Просто несамовито бачити, що робить Росія, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, намагаючись перетворити електрику і тепло на зброю, щоб приректи українців на холодну, темну зиму. Те, що відбувається сьогодні, просто огидно, – зауважила Донфрід. – Тому ми, як і багато ваших друзів, прагнемо допомогти вам зробити так, щоб цієї зими українці не сиділи в холоді та темряві”. 

Тож помічниця Ентоні Блінкена зауважила, що один з елементів допомоги, яку нам нададуть США – це протиповітряна оборона. 

“Ми активно цим займаємося, як і багато наших союзників і партнерів. Я знаю, що чиновники тут думають про те, які є критичні вузли в енергетичній інфраструктурі, навколо яких ви хотіли б розмістити ці системи ППО”, – повідомила Донфрід.

Ще одна ланка американської допомоги нам – обладнання, яке допоможе у відновленні критичної інфраструктури, яка вже постраждала. Воно, як натякнула Донфрід, може надійти нам як зі Штатів, так і з країн Європи – зараз у Вашингтоні думають над цим. 

“Тому я думаю, що є багато різних елементів, над якими ми зараз працюємо, і ми продовжимо робити все можливе, щоб ви змогли пройти цю зиму”, – повідомила Донфрід.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube