РФ використовує голод як зброю та несе одноосібну відповідальність за кризу. Заява ЄС


22:0531.10.2022

Європейський Союз відреагував на заяву РФ про призупинення дії зернової угоди. У ЄС заявили, що засуджують таке “невиправдане рішення” країни-агресора, і лише Росія, яка використовує голод як зброю, відповідає за погіршення продовольчої кризи.

Заява опублікована на сайті Ради ЄС.

“Росія несе одноосібну відповідальність за глобальну кризу продовольчої безпеки, яку вона викликала своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною проти України та блокадою українських морських портів”, – йдеться в заяві.

У Єврораді наголосили, що від початку повномасштабної війни Росія використовує їжу і голод як зброю, а навмисні дії РФ, у тому числі знищення запасів, зрив виробництва та введення квот на власний експорт продуктів та добрив, посилили глобальну кризу продовольчої безпеки.

“ЄС засуджує призупинення Росією Чорноморської зернової ініціативи та закликає скасувати своє рішення та негайно відновити реалізацію ініціативи ООН”, – йдеться у заяві.

Також у ЄС заявили, що рішуче підтримують заклик генсека ООН продовжити ініціативу після закінчення поточного періоду у листопаді.

“ЄС та його держави-члени продовжать реагувати на глобальну кризу продовольчої безпеки та підтримувати своєчасне та стабільне постачання української сільськогосподарської продукції на світові ринки”, – заявили в ЄС.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube