Путін вірить, що взимку досягне перелому у війні проти України, – ISW


07:0431.10.2022

Російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, вирішив дочекатися зими, щоб побачити, чи не послабиться підтримка України країнами Заходу. Агресор продовжить звичайні військові операції, щоб утримати захоплені раніше території, але навряд чи наважиться застосувати тактичну ядерну зброю.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW), передає OBOZREVATEL.

Глава Кремля сподівається, що зможе створити умови для припинення підтримки України та очікує, що це відбудеться найближчої зими.

У свою чергу експерти сумніваються, що Путін прагнутиме прямого військового конфлікту з НАТО. Швидше за все, агресор продовжуватиме погрожувати ядерною зброєю та нападом на Альянс, щоб “зламати волю Заходу продовжувати підтримувати Україну”.

Зазначається, що Путін створює умови для того, щоб у найближчому майбутньому продовжувати кидати погано підготовлені російські війська в бойові дії в Україні, а не призупиняти операції з відновлення боєздатності збройних сил.

Диктатор також сподівається на сувору зиму, щоб зламати волю Європи. Він вірить, що “замерзле” населення країн ЄС тиснутиме на свої уряди, які в результаті почнуть приймати вимоги Москви. Агресор розраховує не лише на припинення постачання озброєння Україні, а й на зняття чи ослаблення санкцій.

Хоча європейські уряди демонстративно підготували своє населення до важкої зими, максимально запаслися енергоносіями та встановили умови для скорочення споживання енергії навіть за значних економічних витрат. Ці дії сигналізують про те, що європейські лідери готові до тиску, з яким вони можуть зіткнутися на початку холодного сезону.

Як повідомляло Інше ТВ, Сміття. В Бєлгороді на смітнику знайшли цинкові труни з-під російських солдат – з іконами і пакетами для трупів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube