В рф пишуть про звільнення Лапіна з посади командувача угруповання російських військ “Центр”


17:4929.10.2022

Генерал-полковника Олександра Лапіна знято з посади командувача угруповання російських військ “Центр” в Україні. Про це повідомили видання The Moscow Times і РБК із посиланням на джерела.

Також про відставку Лапіна повідомила ЧДТРК “Грозный” без посилань на джерела. “Патріотичний” телеграм-канал Grey Zone написав про “повідомлення”, що Лапіна знято з посади.

Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Олександр Лапін 2017 року став командувати Центральним військовим округом РФ. Угруповання військ “Центр”, яке він очолив в Україні, захоплювало Луганську область.

Влітку президент Володимир Путін присвоїв Лапіну звання Героя Росії. За словами глави Чечні Рамзана Кадирова, генерал був нагороджений за взяття Лисичанська, хоча, як стверджував Кадиров, “де-факто його там і поруч не було”.

Кадиров за останній місяць двічі критикував Лапіна. На початку жовтня він назвав генерала “нездар” через відступ російської армії з міста Лиман на півночі Донецької області. Наприкінці жовтня Кадиров звинуватив Лапіна в прориві сил ЗСУ на одній з ділянок фронту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube