Зеленський просить у США Patriot, Abrams і авіацію – обіцяє приїхати за ними сам (ВІДЕО)


16:5629.10.2022

Президент Володимир Зеленський просить Сполучені Штати Америки надати Україні зенітні ракетні комплекси Patriot, танки Abrams і авіацію.

Про це він повідомив під час спілкування зі студентами та представниками професорсько-викладацького складу Єльського університету.

За словами Зеленського, питання протиповітряної і протиракетної оборони є найактуальнішими для України, бо з 10 жовтня Росія запустила проти України 400 дронів-камікадзе іранського виробництва, а з 24 лютого – тисячі російських ракет.

“Вони змушують, по-перше, наших людей не повертатися з-за кордону додому. А для нас це дуже важливо, щоб повертались родини, повертались діти, а діти пішли до школи, в університети. І це дуже важливо. Для цього нам потрібно їх захистити. І саме ППО і є пріоритетом”, – сказав він.

Президент також відреагував на запитання американських сенаторів, чи потрібні Україні американські зенітні ракетні комплекси Patriot.

“Скажу вам відверто, якщо б ви нам дали “Патріоти”, я б за ними сам до вас приїхав. Для нас це дійсно пріоритет. І будь-які системи, якщо чесно, ППО і ПРО дуже важливі. Вони збережуть життя наших людей”, – наголосив Зеленський.

При цьому президент додав, що США є лідерами, які задають тренди у наданні міжнародною спільнотою допомоги Україні.

“У нас не було артилерії калібру 155-мм. Сполучені Штати Америки надали, і після цьог європейські держави почали нас підтримувати. Після цього постало питання реактивних систем залпового вогню. Сполучені Штати відкрили це вікно можливостей і деякі європейські держави підтримали. Потім – питання танків. На жаль, Сполучені Штати не дали нам танків. Ми дуже хотіли отримати “Абрамси”. І якщо б була така можливість, ми знаємо, які конкретно європейці могли б нам додати підтримку щодо бронетехніки та інших танків. Ми з цим до вас звертаємось”, – сказав Зеленський.

Також президент нагадав, що ще з перших днів війни просив закрити небо над Україною.

“А це ППО, ПРО і авіація. Саме цього нам не вистачає. Допомогти захистити нам наше небо”, – резюмував Зеленський.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube