Сотня працівників ЗАЕС підписали контракти з “Росатомом”. Є “добровольці” з топ-менеджменту 


18:3228.10.2022

З 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише сотня підписали контракти з “Росатомом” під тиском, але є й “добровольці” з топ-менеджменту. 

Про це повідомляє пресслужба НАЕК “Енергоатом”.

“Протягом двох тижнів російські загарбники роблять усе, щоб примусити персонал Запорізької АЕС підписати контракти з фейковим підприємством АО “Эксплуатирующая организация “Запорожская АЭС”, яким керує Росатом”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, окупанти вдаються до тиску й маніпуляцій, заявляючи, що тисяча працівників станції вже підписали контракти. Але ця брехня, наголошують в Енергоатомі, не спрацьовує.

“Насправді з 6700 працівників, які залишилися працювати на окупованій росіянами ЗАЕС, лише близько сотні підписали контракти з Росатомом. Причому переважна більшість із тих, хто це зробив, “погодилися” під тиском загарбників”, – вказує оператор.

Але серед них є й “добровольці”, зокрема з керівного складу. Ці люди мотивують свої дії бажаням бажанням обійняти високі керівні посади у фейковій структурі та отримати дивіденди від загарбників.

“Їхні прізвища відомі, і всі вони відповідатимуть за свої дії після звільнення станції та повернення її під повний контроль України”, – наголосили в компанії.

Разом з тим, 4300 проукраїнських працівників ЗАЕС виїхали на підконтрольну Україні територію.

І навіть попри тиск та погрози з  боку росіян, переважна більшість працівників, які перебувають на станції, мають проукраїнську позицію, чинять спротив окупантам і максимально відтягують процес підписання зрадницьких контрактів.

Раніше Путін підписав указ, відповідно до якого захоплену окупантами Запорізьку АЕС буде віддано Росії.

Російська державна корпорація “Росатом” створила акціонерне товариство “Експлуатаційна організація Запорізької АЕС” з реєстрацією в Москві, яке має на меті керувати окупованою ЗАЕС.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube