Висловлювання путіна щодо пам’ятника Катерині ІІ в Одесі «спонукають до більш рішучих дій місцеву владу» – речник ОВА


15:2228.10.2022

Заяви президента росії володимира путіна про пам’ятник російській імператриці Катерині Другій спонукають до «більш рішучих дій» з боку місцевої влади – таку думку висловив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Таким чином він відповів на питання щодо перспективи знесення пам’ятника в ефірі національного телемарафону, передає «Радіо Свобода».

«Тут треба подякувати, звичайно, з деякою іронією, тому чудовиську, що вчора виступало десь там на Валдаї (путіну – ред.). Він остаточно, мені здається, в цьому питанні поставив крапку, якщо хтось ще сумнівався. Пам’ятаємо цю цитату: «радикальні націоналісти не можуть навіть зняти Катерину, яка заснувала – ну бреше, як зазвичай – Одесу»… Думаю, він спонукав до більш рішучих дій перш за все з боку чинної міської влади», – сказав Братчук.

Він додав, що є прихильником дотримання законодавства, проте висловив переконання, що пам’ятник Катерині Другій в Одесі є «російським імперським наративом».

«Путін нас почув, він нам це сказав, нагадав, і я думаю, що це питання буде закрите», – зазначив речник ОВА.

Володимир Путін напередодні, виступаючи на Валдайському форумі, повторив російський міф про Катерину Другу як «засновницю Одеси», заявивши, що «націоналісти не наважуються» знести її монумент у місті.

Як повідомляло Інше ТВ, Пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі поки буде стояти – місяць тому міськрада не підтримала його демонтаж та перенесення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube