Пригожин розколює владу рф, перебираючи на себе її повноваження, – ISW


08:1223.10.2022

Засновник ПВК “Вагнера” Євгеній Пригожин продовжує створювати розбіжності в російському уряді, інформуючи про зведення фортифікаційних споруд на північному сході України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що дії “Повара Путіна” мають розбіжності з наративами Кремля про перебіг бойових дій.

У звіті вказано, що пов’язані з Пригожиним і ПВК “Вагнера” Telegram-канали зявили про те, що російські чиновники призупинили розширення укріплень, які мали проходити аж до Бєлгородської області.

“Пригожин звинуватив російську бюрократію, яку він охарактеризував як “бюрократів-ворогів”, у тому, що вона “прямо виступає проти інтересів населення”, коли не підтримує будівництво лінії”, – розповідають в ISW.

В Інституті вивчення війни припустили, що Пригожин таким чином може намагатися посилити вимоги російських імперіалістів, які неодноразово звинувачували Кремль у неспроможності захистити кордон Бєлгородської області.

Фахівці додали, що запропоноване Прігожиним розширення укріплень захищатиме кордон між Бєлгородською областю РФ і Сумською, Харківською й Луганською областями України, але, зокрема не охоплюватиме північну частину Луганської області аж до лінії зіткнення, що суперечить обіцянкам Кремля “захистити” весь регіон.

Водночас, за іншою версією лінія, прикриватиме лише територію Луганської області, яку російські окупанти контролювали до 24 лютого. Вона охоплює тільки Лисичанськ, Золоте та Попасну, але не включає Кремінну та Сєвєродонецьк.

“Вагнерівці”, ймовірно, готуються захищати позиції, які, на їхню думку, вони можуть реально утримувати, бо не впевнені в здатності Росії захистити населені пункти на північ від Лисичанська, такі як Кремінна та Сватове”, – підсумували у звіті.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube