У генерала росармії Суровікіна знайшли майна на 125 млн. руб., але це не все (ФОТО)


19:3920.10.2022

У нового командира ЗС РФ в Україні Сергія Суровікіна знайшли майна на 125 мільйонів рублів (понад два мільйона доларів). А його дружина Анна Суровікіна є дуже заможною підприємницею. Проте нерухомість записана на “Російську Федерацію”, повідомляє Verstka.Media.

Згідно з деклараціями, у генерала Суровікіна, або як його називає західна преса “Сирійського м’ясника”, взагалі немає житла, а користується він чужою 300-метровою квартирою, пише Фокус.

І це при тому, що з 2017 до 2019 року Суровікін заробив 30,9 мільйона рублів. А ось на його дружину Анну Суровікіну, успішну бізнеследі, записано три земельні ділянки в Підмосков’ї, три квартири в російській столиці, величезний маєток і таунхаус в елітному селищі “Дубрівка” в Новій Москві. Але в Росреєстрі власників приховують, уся ця нерухомість зареєстрована на Російську Федерацію.

Сергій Суровікін, генерал, командувач об'єднаного угрупування сил в Україні
Майно Суровікіна зареєстровано на РФФото: Скриншот

Ця таємничість пояснюється просто: з виданням федерального закону від 5 квітня 2021 року “Про внесення змін до ФЗ “Про державний захист суддів, посадових осіб правоохоронних та контролюючих органів” відомості про доходи низки військовослужбовців та федеральних державних цивільних службовців Збройних сил Росії не публікуються.

До речі, доходи міністра оборони Сергія Шойгу також подивитися не вдасться.

Сергій Суровікін, генерал, командувач об'єднаного угрупування сил в Україні, Сергій Шойгу
Фото: ТАСС

Особливої уваги у списку нерухомості Суровікіна заслуговує шикарний особняк у котеджному селищі Park Ville, збудований поряд з маєтком будівельника Кримського мосту Аркадія Ротенберга. Особняком у вікторіанському стилі Суровікіни володіли до 2021 року, потім його продали. Запитували за нього понад 189 мільйонів карбованців, за скільки продали – невідомо.

Сергій Суровікін, генерал, командувач об'єднаного угрупування сил в Україні
Колишній будинок Суровікіна у Підмосков’їФото: Скриншот

В особняку була кімната для прислуги, басейн, тренажерний зал і все, що потрібно заможній людині в заміському маєтку.

Концепцію селища Park Ville розробив відомий російський архітектор Михайло Бєлов, учасник реконструкції Великого театру. Весь простір там спланований на зразок британської садиби. На приватній території є англійський парк, фонтани та ставки. Вікторіанські будинки збудовані з екологічних сучасних матеріалів.

На Анну Суровікіну, дружину генерала зареєстровано кілька компаній у Свердловській області, зокрема лісопереробний холдинг “Аргус”, який отримує держконтракти від “Транснафти”.

Сергій Суровікін, генерал, командувач об'єднаного угрупування сил в Україні, Анна Суровікін
Анна Суровікіна — заможна бізнес-ледіФото: Соцсети

Також вона володіє “Швейцарським центром омолодження Versua Clinic”, розташованим у центрі Москви. На сайті сказано, що це “прогресивна лабораторія краси з методами, препаратами та лікувальною косметикою преміум-класу”.

Що відомо про Сергія Суровікіна та його родину

Вперше про Суровікіна стало відомо 1991 року під час зіткнень у Москві прихильників Бориса Єльцина з лояльними ГКЧП військовими.

Суровікін у званні капітана командував колоною БМП Таманської дивізії, зіткнувся із захисниками Білого дому у тунелю на Садовому кільці. БМП задавили трьох чоловіків, які згодом отримали звання “героя СРСР” посмертно.

Після путчу Суровікін сім місяців провів у слідчому ізоляторі “Матроська тиша”, чекаючи на суд. Проте звинувачення з нього зняли на підставі того, що він виконував наказ.

За підсумками сирійської операції та отримання прізвиська “м’ясника” Суровікін отримав “героя Росії”. Таким чином, Сергій Суровікін — герой Росії, який має пряме відношення до вбивства трьох героїв СРСР.

Сергій Суровікін, генерал, командувач об'єднаного угрупування сил в Україні, Володимир Путін
Сергій Суровікін та Володимир ПутінФото: ТАСС

23 лютого, після визнання Росією “ЛНР” і “ДНР”, але ще за день до початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України, Суровікін разом із низкою інших високопоставлених військових, міністрів та пропагандистів потрапив під санкції Євросоюзу, також він перебуває під санкціями Австралії, Канади та Японії.

Про його родину відомо дуже мало. Тільки те, що у нього з дружиною четверо дітей: три дочки та син.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube