Нового прем’єра Британії будуть обирати на наступному тижні. У кого є шанси, і в чому сюрприз


17:4520.10.2022

У Консервативній партії Британії розраховують обрати нового лідера і майбутнього прем’єра до кінця цього місяця.

Про це заявив голова процедурного Комітету 1922 року (він визначає правила, за якими торі обирають і звільняють лідера) Грем Брейді, повідомляє Sky News.

“Я розмовляв з керівником партії Джейком Беррі, і він підтвердив, що до п’ятниці, 28 жовтня, можна буде провести голосування і завершити вибори лідера. Таким чином, ми повинні мати нового лідера до фінансового звіту, який відбудеться 31 жовтня” – сказав Брейді.

Він зазначив, що це “не та ситуація”, на яку він сподівався.

На запитання, чи буде два кандидати у лідери, він відповів: “Якщо буде лише один кандидат, то буде лише один кандидат”. Водночас, якщо буде два кандидати, то це питання буде винесено на розгляд членів партії.

Поки що не оголошують імена можливих кандидатів на заміну Ліз Трасс, але останнє опитування YouGov говорить про те, що колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон є фаворитом серед членів партії Торі.

Нового прем'єра Британії будуть обирати на наступному тижні. У кого є шанси, і в чому сюрприз 1
Нового прем'єра Британії будуть обирати на наступному тижні. У кого є шанси, і в чому сюрприз 3

І очікується, що колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон візьме участь у перегонах за лідерство у Консервативній партії.

Про це стало відомо політичному редактору Times Стівену Суінфорду, повідомляє “Європейська правда”.

“Мені сказали, що Борис Джонсон, як очікується, візьме участь у змаганні за лідерство консерваторів. Він проводить зондування, але, як кажуть, вважає, що це питання національних інтересів”, – написав редактор у своєму Twitter.

Нагадаємо, прем’єрка Британії Ліз Трасс оголосила про наміри подати у відставку.

Оголошення про відставку прозвучало на 45й день перебування Ліз Трасс на посаді прем’єр-міністра. Її термін перебування на посту став найкоротшим в історії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube