Російський імперіалізм слід зупинити – Дуда


21:1419.10.2022

Задля безпеки Європи та світу необхідно зупинити російський імперіалізм, що насамперед означає відновлення міжнародно визнаних кордонів України. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю телеканалу RAI, повідомляє Кореспондент.

Він зазначив, що поляки з перших днів війни підтримують українців, оскільки знають, що означає російська окупація.

“Ми знаємо, що росіян треба зупинити, що це відроджений російський імперіалізм… Якщо українці здадуться, ми можемо бути наступними. Ми знаємо про це”, – наголосив польський лідер.

За його словами, для безпеки Європи та світу потрібно зупинити РФ.

“Для мене це означає насамперед витіснення Росії за міжнародно визнані кордони України… Є лише одне справедливе рішення: Україна має повернутися до своїх міжнародно визнаних кордонів”, – заявив Дуда і додав, що це є основою для припинення війни.

Також президент Польщі впевнений, що російські воєнні злочинці мають бути покарані міжнародною спільнотою для збереження миру у майбутньому.

“Наївний той, хто вірить російській пропаганді, яка розповідає про нацистів в Україні: це повна нісенітниця. Росія хоче панувати, розширювати свою територію, хоче використати фактично рабську працю інших народів, паразитувати на організмі інших країн і народів. Ми на це не згодні”, – зауважив він.

Дуда запевнив, що Росію можна перемогти і наголосив на необхідності постачати більше зброї та техніки в Україну.

Читайте: Польща обговорює з США спільне використання ядерної зброї – Дуда



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube