Кабмін затвердив безвіз із Гватемалою


10:4419.10.2022

Можливий безвізовий в’їзд та перебування громадян у державі іншої сторони на строк до 90 днів протягом 180 днів.

Уряд у вівторок, 18 жовтня, затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Гватемала про взаємне скасування візових вимог. Про це повідомляє прес-служба Кабміну, пише Кореспондент.

Положеннями Угоди передбачається можливість безвізового в’їзду та перебування громадян України та громадян Гватемала у державі іншої сторони строком до 90 днів протягом 180 днів.

“Набуття чинності Угодою та її імплементація дозволить встановити на взаємній та постійній основі безвізовий режим поїздок громадян України та громадян Республіки Гватемала, що сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та розвитку міжлюдських контактів, а також туризму, як тільки вирішиться ситуація з безпекою”, – йдеться у повідомленні.

Про дату початку застосування Угоди буде повідомлено додатково після виконання внутрішньодержавних процедур гватемальською стороною.

Зазначається, що наразі до громадян України, які мають намір здійснити короткострокову подорож до Гватемали з туристичною, діловою або приватною метою, візові вимоги не застосовуються відповідно до одностороннього рішення Республіки Гватемала.

Громадянам Гватемали для в’їзду в Україну оформлюються візи у закордонних дипломатичних установах України та візи в електронному вигляді (е-віза).

Читайте: Латинська Америка має голос. Президенти Гватемали та України зробили спільну заяву (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube