У Шойгу знайшли другу сім’ю, його донька – громадянка Литви


06:0617.10.2022

Олена Камінскас, минулого Шебунова, мати позашлюбних дітей міністра оборони Росії Сергія Шойгу, цього літа втратила посвідку на проживання в Литві.

Про це повідомляє LRT.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу від Олени Шебунової має двох позашлюбних дітей — сина і доньку. З 2017 року Олена отримала тимчасову посвідку на проживання в Литві. Таке право вона отримала після того, як одружилася з литовським бізнесменом Адольфосом Камінскасом.

2019 року вона змінила прізвище на Камінскас, а її чоловік визнав незаміжню дочку Шойгу своєю. На цій підставі дівчина отримала громадянство Литви.

Після того, як Росія розпочала війну в Україні, влітку цього року Департамент міграції анулював посвідку на проживання в Литві матері доньки Шойгу через загрозу національній безпеці. При цьому її чоловік із весни цього року фігурує у російських реєстрах як громадянин Росії.

Цікаво, що жінка оскаржила позбавлення посвідки на проживання. Але ця справа не може бути розглянута в суді, тому що однією зі сторін названо Департамент державної безпеки Литви.

Згідно з інформацією, зібраною дослідницьким відділом LRT, Ю. Камінскас разом зі своїм литовським чоловіком шукає способи інвестування в Литві та інших країнах Шенгенської зони. Карта тимчасової посвідки на проживання Євросоюзу в Литві дає таку можливість – вільно подорожувати і займатися бізнесом.

Вигідний адюльтер

Згідно з даними, зібраними The Insider, активи Ю. Камінскаса перебували ще 2019 року. склав не менше ніж півтора мільярда рублів.

Ю. Камінскас, громадянка Росії, задекларувала місце проживання в Литві з 2017 року. Згідно з даними Слідчого відділу LRT, за останні два роки вона щонайменше двічі виїжджала з Литви на термін понад 6 місяців. А вже в серпні цього року вона та її чоловік Адольф Камінскас заявили про свій від’їзд із Литви в Російську Федерацію.Водночас було оголошено про від’їзд її молодшої дитини, народженої в шлюбі з А. Камінскасом.

Однак сам А.Камінскас цієї весни отримав російський паспорт. Про це свідчить офіційний реєстр Росії, в якому є запис про те, що у 2022 р. на кінець квітня компанія належить не іноземцю, а особі з російським громадянством.

Стюардеса МЧС

Позашлюбні зв’язки міністра оборони РФ С. Шойгу і діти, народжені від них у 2019 р. Про це повідомив журналіст The Insider Сергій Єжов. Рік тому, коли залишатися в Росії стало зовсім небезпечно, журналіст виїхав із країни і переїхав до Литви.

За даними, зібраними С. Єжовим, Ю. Шебунова раніше працювала бортпровідницею МНС Росії, де і познайомилася з тодішнім міністром цього міністерства С. Шойгом.

С. Шойгу підтримував стосунки з Ю. Шебуновою і після того, як у 2012 р. став міністром оборони Росії.

The Insider з’ясував, що їхній перший син народився 2001 року. Наявні в Слідчому відділі LRT документи також підтверджують, що друга дитина Ю. Шебунової, дочка, народилася 2008 року.

Журналіст С. Єжов стверджує, що стосунки С. Шойгу і Ю. Шебунової тривали до 2017 року. У документах, що є в розпорядженні слідчого управління LRT, ідеться, що вони могли спілкуватися до 2021 року.

Кохання чи бізнес

2019 року “The Insider” також з’ясував, що Ю. Шебунова стала керівницею надзвичайно великими навіть за російськими мірками активами через стосунки з С. Шойгом. Компанії, в яких вона стала акціонером, отримали держзамовлення міністерств оборони та надзвичайних ситуацій. Однією з таких була, наприклад, петербурзька компанія “Спецбудконструкція”, співвласником якої вона стала 2014 року.

Ю. Шебунова також придбала розкішне майно, яке раніше належало особам, тісно пов’язаним із секторами, очолюваними С. Шойгу.

Наприклад, квартира в Москві раніше належала власнику компанії, яка була підрядником МНС. Литовський бізнесмен А. Камінскас також вказав у документах Центру реєстрації місце проживання в Москві.

Тим часом розкішний житловий будинок у Жуковському селищі Москви, так званій Рубльовці, на який у 2019 році було розраховано понад 1,5 млрд рублів, надійшло до неї від людини, чия компанія є великим підрядником Міноборони.

За словами С. Єжова, випадкові люди не можуть придбати його в такому місці. Земельні ділянки в цьому районі найдорожчі в Росії, а ділянка житлового будинку пані Шебунової межує з власністю олігархів Ротенбергів.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube