«Я відданий розширенню ЄС»: Шольц закликав реформувати Євросоюз и скасувати принцип одностайності рішень


23:1215.10.2022

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав до реформування Європейського Союзу, щоб зробити його придатним для приймання нових країн, а також до збільшення оборонних зусиль блоку.

Як пишуть Reuters та AP, про це Шольц сказав під час виступу на конгресі європейських соціалістів у Берліні, передає «Громадське».

«ЄС з 27, 30, 36 державами, з більш ніж 500 мільйонами вільних і рівноправних громадян, може посилити свою вагу у світі. Я відданий розширенню ЄС. Те, що ЄС продовжує розвиватися на схід, є безпрограшним для всіх нас», — сказав він.

Також канцлер Німеччини закликав до скоординованих закупівель зброї та обладнання, створення сил швидкого реагування ЄС до 2025 року та штабу ЄС для європейських збройних сил.

«В Європі нам потрібна краща взаємодія наших оборонних зусиль. У майбутньому Європі знадобиться скоординоване збільшення можливостей. Ми повинні впевнено та спільно просувати європейську оборону», — наголосив Шольц.

Він також виступив за поступове скасування принципу одностайності рішень ЄС у зовнішній політиці, а також в інших сферах, таких як податкова політика. Зараз Євросоюз налічує 27 членів і багато рішень можуть бути ухвалені лише за одностайного голосування всіх країн.

Як зазначає Reuters, з моменту вступу на посаду Шольц зробив розширення Євросоюзу на Балкани та інші країни головним напрямком своєї зовнішньої політики. Це стало ще більш актуальним після повномасштабного російського вторгнення в Україну, яка в червні цього року стала кандидатом на членство в ЄС.

Як повідомляло Інше ТВ, 8 країн, в тому числі і Україна, приєдналися до 8-го пакету європейських санкцій проти росії



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube