В Пентагоні очікують, що наступ ЗСУ буде тривати всю зиму, а росія буде платити “дедалі більшу ціну”


12:0313.10.2022

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив: у Пентагоні очікують, що контрнаступ Збройних Сил України триватиме всю зиму.

Про це він повідомив на брифінгу за підсумками шостої зустрічі коаліції Рамштайн, передає Ліга.

За його словами, поле бою на війні Росії проти України “залишається динамічним”. Він зазначив, що зима завжди є викликом під час бойових дій, проте союзники України готові зробити все можливе, щоб ЗСУ змогли ефективно захищати територію.

“Я очікую, що Україна продовжуватиме робити все можливе протягом усієї зими, щоб повернути собі свою територію та бути ефективною на полі бою. І ми збираємося зробити все можливе, щоб переконатися, що у них є все, що необхідно для ефективної роботи” — сказав Остін.

Глава Пентагону заявив, що зовсім нещодавно світ побачив ефективність ЗСУ під час наступу на сході та півдні України, де росіяни втратили “досить багато” окупованої території.

“Таким чином ми можемо очікувати, що цей тип діяльності триватиме всю зиму”, – резюмував він.

Голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що Збройні Сили України продовжують прогрес у наступі на всіх фронтах, а Росія платить “дедалі більшу ціну” за війну проти України з кожним днем.

За його словами, Росія платить “надзвичайно високу ціну” за війну проти України, а населення РФ починає страждати.

Він зазначив, що росіяни віддали перевагу ескалації, оголосивши мобілізацію, спробувавши анексувати окуповані території, погрожуючи ядерною зброєю, а також завдаючи ударів по критичній інфраструктурі.

Міллі заявив, що українські військові продовжують прогресувати.

“Ви бачите це у їхніх контрнаступах у Донецьку, Харкові, Херсоні, Луганську та інших місцях. Українські військові билися надзвичайно добре”, — сказав генерал.

Воєначальник наголосив, що у Рамштайні обговорювалося надання Україні протиповітряної оборони, ствольної артилерії, танків, бойових машин піхоти та бронетранспортерів.

“Ці системи та пов’язані з ними боєприпаси мають вирішальне значення для продовження боротьби України. І вони використовують цю зброю дуже добре”, — резюмував він. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube