Чехія заборонить в’їзд росіянам із чинними шенгенськими візами


06:3513.10.2022

З 25 жовтня 2022 року до Чеської Республіки заборонено в’їзд громадянам Росії з чинними шенгенськими візами, виданими будь-якими державами-членами Євросоюзу.

Обмеження стосується росіян, які приїжджають до країни з культурно-пізнавальною, туристичною чи спортивною метою.

Таким чином Чехія приєднується до країн Балтії, Польщі та Фінляндії, які вже раніше закрили свої кордони для російських туристів.

Про це повідомляє «Радіо Прага», передає Інше ТВ.

Рішення було ухвалено на засіданні чеського кабінету міністрів Чехії у середу, 12 жовтня, про що ЗМІ повідомив міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

«В той час, як в Україні російські ракети падають на дитячі майданчики і людей, які просто йдуть на роботу, до Чехії через міжнародний аеропорт щодня прибуває до 200 громадян російської федерації. Тому ми дійшли думки, що тим російським громадянам, які в’їжджають на чеську територію через зовнішній Шенгенський кордон, зокрема наш міжнародний аеропорт, з метою туризму, спорту чи культури, тепер буде відмовлено у в’їзді», – наголосив Ян Липавський.

Рішення набуде чинності з 25 жовтня і стосуватиметься російських мандрівників із чинною шенгенською візою, виданою будь-якою країною-членом ЄС.

Крім того, у повідомленні МЗС Чехії зазначено: «Уряд також вивчив ситуацію зі студентами з України та Білорусі. Досі в Чехію могли в’їжджати переважно ті громадяни Білорусі, у яких тут уже перебували члени сім’ї. Тепер на нашу територію можуть в’їжджати білоруські студенти, котрі навчатимуться тут на основі міжнародної стипендії. Ми хочемо надати якісну європейську освіту тим, кого переслідують з політичних мотивів, і тим, хто сповнений рішучості змінити нинішнє недемократичне становище у своїй країні”, – додав голова чеської дипломатії.

Чеський уряд також скоригував статус українських студентів так, щоб вони могли вступати до чеських університетів, навіть якщо отримали візу тимчасовому захисту в іншій країні ЄС, тобто не в Чехії.

Як повідомляло Інше ТВ, “Хорошие русские”. Собчак влаштувала скандал у Грузії через “Слава Україні” (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube