У Пентагона є план. Але Байден все ще не вірить в застосування путіним ядерної зброї


07:2012.10.2022

Президент США Джо Байден заявив, що не вірить у застосування російським диктатором Володимиром Путіним ядерної зброї, але зазначив, що Пентагон розробив план у разі такого сценарію.

Про це він повідомив в інтерв’ю каналу CNN.

За його словами, коли лідер однієї з найбільших ядерних держав світу говорить про застосування тактичної ядерної зброї, то це безвідповідально. Він зазначив, що не думає, що Путін зважиться на такий крок.

Байден заявив, що навіть погрози ядерною зброєю з вуст Путіна мають ефект дестабілізації.

“Все, що я хотів сказати, це те, що це може призвести до просто жахливого результату. І не тому, що хтось має намір перетворити це на світову війну або щось таке, а просто після того, як ви застосуєте ядерну зброю, помилки, які можна зробити, прорахунки, хто знає, що станеться”, – сказав він.

Американський президент відмовився розкрити, якою буде відповідь США, якщо Путін зважиться на можливе застосування ядерної зброї, але сказав, що Пентагон заздалегідь розробив варіанти дій у разі такого сценарію.

“Це обговорювалося, але я не вдаватимуся в подробиці. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми робитимемо або не робитимемо”, – резюмував Байден. 

Президент США також сказав, що не хоче зустрічатися з російським диктатором путіним на саміті G20 і не бачить у цьому жодного сенсу.

За словами американського лідера, зустріч залежатиме від того, про що саме хоче поговорити російський президент. При цьому Байден зазначив, що у разі, якщо путін захоче обговорити ув’язнену американську баскетбольну зірку Брітні Ґрінер, він буде готовий до розмови.

“Але подивіться, він діє жорстоко. Я вважаю, що він скоїв воєнні злочини, і тому не бачу жодної причини зустрічатися з ним зараз”, – наголосив президент США.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube