Президент закликав виключити рф з ЮНЕСКО


06:0812.10.2022

росія має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників 215-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, передає УНН з посиланням на Офіс Президента.

«Шановні захисниці й захисники освітніх, наукових і культурних здобутків людства! Скажіть, будь ласка, чому представники росії досі серед вас? Що вони роблять у ЮНЕСКО? Як взагалі можуть бути в ЮНЕСКО представники держави-терориста, яка пишається тим, які руйнування спричиняє в іншій країні?», – сказав Зеленський.

Президент подякував ЮНЕСКО за підтримку України в цей час і за всі принципові заяви, які були зроблені на захист України та культури від російської агресії.

«Але все ж потрібні нові кроки – кроки, які росія відчує. Держава-терорист точно не має права головувати в одному з ключових органів з охорони культурної та природної спадщини – Комітеті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Таке російське головування знецінює саму інституцію – її вагу, її репутацію. Не можна віддавати росії на знищення авторитет ЮНЕСКО. Держава-терорист має бути виключена з усіх органів ЮНЕСКО і з самої організації. Хай це буде історичним прикладом для всіх у світі, що ніхто не буде терпіти ворога культури, ворога історії, ворога освіти, ворога науки», – зазначив Зеленський.

Читайте: 7 українських артпроєктів отримають $100 тис. від ЮНЕСКО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube