Тепер росія офіційно і легально вербує зеків на війну у “червоних” колоніях


20:5011.10.2022

Міністерство оборони Росії щонайменше з кінця вересня вербує для участі в “спецоперації” в Україні ув’язнених у “червоних” колоніях, де відбувають покарання, зокрема, колишні співробітники силових структур, повідомило видання “Важные истории”. Про це журналістам розповіли родичі ув’язнених у ВК-3 “Скопін” у Рязанській області та ІК-4 “Олександрійська” у Ставропольському краї.

Про це повідомляє Медуза.

Родичка чоловіка, який перебуває в ІК-4, розповіла з посиланням на слова брата, що представники міністерства запропонували ув’язненим приєднатися до батальйону “Шторм”. Міноборони вербувало ув’язнених майже одночасно з ПВК Вагнера – представники обох структур приїжджали в колонію 27 і 28 вересня відповідно. Співрозмовниця видання зазначила, що перших завербованих у “Шторм” з ІК-4 вивезли в ніч на 11 жовтня.

Батько засудженого, який відбуває покарання в рязанській ВК-3, повідомив виданню, що представники міністерства відвідували колонію наприкінці вересня, вони пропонували контракт на півроку і гроші. “Щось пов’язане з дивізією “Шторм””, – сказав батько чоловіка. За його словами, у колонії відібрали 60 осіб, які написали прохання про помилування і дали підписку про нерозголошення.

Про те, що представники Міноборони проводять вербування в колоніях, 4 жовтня також повідомив правозахисний проєкт “Гулагу.нет”. Він опублікував повідомлення, яке на гарячу лінію проєкту, імовірно, надіслав ув’язнений з ІК-11 у Нижегородській області, де відбувають покарання колишні співробітники правоохоронних органів.

За словами джерела, представники міністерства розповіли, що створюють загін “Шторм” на базі Південного військового округу, вони запропонували такі самі умови, що й ПВК Вагнера, тобто помилування і гроші, але зазначили, що “шансів вижити більше”. Джерело додало, що адміністрація колонії почала тиснути на ув’язнених, вимагаючи погодитися на пропозицію Міноборони.

У “Гулагу.нет” вважають, що в Міноборони РФ вирішили створити спецзагін, до якого увійдуть ув’язнені з колоній для колишніх співробітників правоохоронних органів.

“Важные истории” зазначили, що існує щонайменше два “Шторми”, пов’язані з Міноборони. Перший – штурмовий батальйон, сформований у самопроголошеній ЛНР у липні 2022 року. Другий – зведений загін добровольців із Північної Осетії, який чотири місяці воює в Україні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube