рф завозить в Білорусь іранські дрони, вивозить боєприпаси – ешелонами в Крим


15:5311.10.2022

Російські окупанти продовжують перекидати на територію Білорусі дрони-камікадзе Shahed-136, заявило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“До Білорусі надходять іранські дрони-камікадзе Shahed-136 (в армії РФ перейменовані на “Герань-2″). Станом на 10 жовтня на територію країни було завезено 32 зазначені БПЛА, до 14 жовтня планується ввезти ще вісім”, – повідомило ГУР МО у телеграм-каналі у вівторок.

Як зазначають у ГУР МО, Білорусь також надає армії Російської Федерації матеріально-технічні засоби та боєприпаси зі своїх складів. Зокрема, на залізничну станцію “Кіровська” в Криму прибув залізничний ешелон із боєприпасами – 12 вагонів/492 тонни, який було відправлено з 43 арсеналу зберігання ракет та боєприпасів із Білорусі (Добруш, Гомельська область).

За інформацією ГУР МО, найближчим часом заплановано переміщення 13 ешелонів з озброєнням та військовою технікою (219 платформ), боєприпасами (28 вагонів) та військово-технічним майном із білоруських арсеналів та баз зберігання.

Основними “постачальниками” є 46 арсенал зберігання ракет і боєприпасів (Бронна Гора, Брестська обл.); 43 арсенал зберігання ракет та боєприпасів (Дубецьке, Гомельська обл.); 391 артилерійська база боєприпасів (Бобр, Мінська обл.); 969 база резерву танків (Уріччя, Мінська обл.); 288 база резерву автомобілів (Старі Дороги, Мінська обл.). Вантажі мають прибути на залізничні станції “Каменська” (Каменськ-Шахтинський) та “Марцево” (Таганрог) Ростовської області РФ.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube