У Австрії сьогодні обирають президента


20:1509.10.2022

Сьогодні, 9 жовтня, австрійці  голосують на президентських виборах, по результатам яких чинний президент Олександр Ван дер Беллен, швидше за все, залишиться на посаді.

Про це пише DW, передає Інше ТВ.

Ван дер Беллен вважається стабільним лідером у часи серйозної кризи, коли витрати на енергоносії та інфляція викликають занепокоєння мешканців Австрії, яка є членом Європейського Союзу, але не є частиною альянсу безпеки НАТО. Щоб уникнути другого туру, Ван дер Беллену доведеться набрати більше 50% голосів у першому турі.

«Було б чудово, якби ми сьогодні мали ясність — добре для Австрії, добре для нас — якщо ми зможемо тоді повністю зосередитися на різноманітних завданнях попереду, безлічі криз… з якими ми в Австрії, в Європі, стикаємося», – заявив Ван дер Беллен після голосування у Відні в неділю.

У Ван дер Беллена, колишнього лідера Зелених, який тепер балотується як незалежний кандидат, – 6 конкурентів. Але, як чинний президент Австрії, відомий своїм гумором, сказав на останньому мітингу в п’ятницю, “найбільшим конкурентом у неділю буде диван”.

Як повідомляло Інше ТВ, Вибори в Латвії. Проросійська партія “за бортом”, хоча лише 4 роки назад була першою



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube