Естонія формує новий пакет військової допомоги: боєприпаси, бронежилети та зимове обмундирування


19:3807.10.2022

Міністр оборони Ханно Певкур найближчим часом представить уряду новий пакет військової допомоги Україні, який цього разу включатиме артилерійські та протитанкові боєприпаси, зимове обмундирування, а також бронепластини та бронежилети.

Про це повідомило у п’ятницю Міністерство оборони Естонії, пише естонське видання ERR.ee.

За словами Певкура, постачання спрямоване на задоволення найпріоритетніших потреб України.

“Надаючи допомогу, ми виходимо з того, що наша власна обороноздатність має бути постійно забезпечена, і ми використовуємо насамперед засоби, які підлягають плановій заміні у найближчому майбутньому або які найпростіше замінити”, – додав міністр оборони.

Протитанкову зброю буде замінено новою системою озброєння, постачання якої розпочнеться з грудня. Із засобів індивідуального захисту Україні пожертвують бронепластини із резервів Сил оборони, які будуть замінені на новіші та сучасніші протягом трьох-п’яти місяців.

Певкур зазначив, що в Естонії також пройшли навчання українські артилеристи, які зараз застосовують набуті навички в бою. Готується програма підготовки резервістів та медичної підготовки.

Естонія надала Україні військову допомогу на суму понад 255 млн. євро. До її складу увійшли ракети для протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (такі як каски) та сухі пайки.

Через фонд миру Європейського союзу Естонії буде відшкодовано 135 млн. євро, тобто. майже третину з першого траншу виплат із фонду обсягом 500 млн євро буде перераховано Естонії на додаток до решти європейських країн.

У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові шпиталі та медичне приладдя на суму близько 10 млн євро. Другий за рахунком шпиталь прибув до України у вересні. У цей проект також вклало 120 тисяч євро некомерційне об’єднання MTÜ Slava Ukraini.

Як повідомляло Інше ТВ, “Закликаємо всіх членів Альянсу істотно збільшити військову допомогу Україні” – 9 країн-членів НАТО прийняли спільну заяву



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube