Маск знову хоче купити Twitter, компанія знову погодилась


09:3805.10.2022

Компанія Twitter знову погодилася на пропозицію Ілона Маска купити компанію за ціною $54,20 за акцію, повідомляє Engadget.

Інформація підтвердилася після місяців невпевненості. Маск спробував відмовитися від  початкової угоди про купівлю компанії за $44 млрд цієї весни. Дві сторони мали намір розбиратися у суді пізніше у жовтні, оскільки Twitter намагалася змусити Маска дотримуватися своєї частини угоди. Маск стверджував, що Twitter ввела його в оману щодо кількості ботів на платформі, і висловив занепокоєння з приводу проблем, розкритих колишнім керівником служби безпеки компанії, який подав скаргу на інформаторів.

Ілон Маск раптово змінив курс у 4 жовтня, повідомивши Twitter, що він готовий продовжити початкові умови угоди. У листі, поданому до комісії з цінних паперів і бірж США, адвокати Маска кажуть, що вони продовжуватимуть виконання угоди, укладеної у квітні, якщо канцелярський суд Делаверу відкладе судовий розгляд і всі інші провадження, пов’язані з поточним позовом.

Поки неясно, коли угода може бути закрита. Акціонери Twitter уже проголосували за схвалення угоди, але тепер обом сторонам також доведеться дочекатися відповіді канцлерського суду Делаверу.

У приватній розмові Ілон Маск заявляв, що “немає сенсу” купувати Twitter, оскільки Росія вторглася в Україну.
У квітні Маск підписав угоду про покупку Twitter. Однак у липні заявив, що призупиняє купівлю та хоче переглянути суму угоди, оскільки компанія не надала докази щодо кількості фейкових облікових записів.
Twitter майже одразу подав на нього до суду, щоб забезпечити виконання контракту та змусити Маска придбати його за погодженою ціною $44 млрд. Судовий процес відбудеться у жовтні.

Нагадаємо також, ми повідомляли: Король хайпу, продавець повітря. Як Ілон Маск заробляє на скандальних твітах. Таким чином останні скандальні твіти Маска про війну в Україні могли мати на меті зовсім інше, як кажуть – нічого особистого, тільки бізнес.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube