Аналіз останнього виступу путіна свідчить про те, що тепер його ціль – глобальний Південь, – Кулеба


15:1203.10.2022

Росія перестала сподіватися на підтримку “корисних ідіотів” із країн Заходу і тепер розраховує схилити на свій бік глобальний Південь.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у колонці на РБК-Україна.

Кулеба зазначив, що остання промова російського диктатора Володимира Путіна продемонструвала його реальні наміри. 

“Російський тиран апелював не до нас із вами, не до Європи та Північної Америки. Він звертався виключно до Глобального Півдня”, – написав глава МЗС.

Глава української дипломатії підкреслив, що своїми брехливими заявами про “антиколоніалізм” та “нові центри сили” Путін намагається знайти опору в Африці, Азії та Латинській Америці. 

“Росія вже не сподівається на “корисних ідіотів” на Заході чи крихку позицію деяких європейських політиків”, – написав Кулеба. 

Глава МЗС заявив, що Африка, Близький Схід, Азія, Латинська Америка – новий дипломатичний фронт у протистоянні повномасштабної російської агресії. 

Він наголосив на важливості того, щоб Москва не отримувала жодного сприяння з боку нейтральних країн.

“Жодних союзників, жодних контрактів та грошей для російських вбивць. Жодного спокійного місця на планеті. Ми про це подбаємо”, – написав Кулеба.

Глава МЗС пояснив, що світова політика та ухвалення рішень сконцентровані не лише у країнах НАТО та ЄС, попри їхню стратегічну важливість для України.

“Роль та вплив Глобального Півдня зростає”, – заявив Кулеба.

Він запевнив, що Україна скористається можливістю затвердження своїх стратегічних позицій, посилення взаємовигідного економічного партнерства з африканськими країнами.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube