Україна звернулася до Міжнародного суду ООН після заяв росії про анексію української території — МЗС


10:5601.10.2022

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що на тлі заяв росї про анексію українських територій Україна звернулася до Міжнародного суду ООН.

Про це він написав у Twitter, передає «Громадське».

«Після спроб путіна щодо анексії Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН, що цей крок грубо порушує виданий 16 березня наказ, що юридично зобов’язує, про тимчасові заходи. Закликаємо суд розглянути справу по суті якнайшвидше», — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН у Гаазі постановив 16 березня, що росія має негайно припинити всі військові операції на території України, які розпочалися 24 лютого 2022 року.

Так, суд вимагає від рф негайно припинити військові операції на території України. А також забезпечити, щоб будь-які військові підрозділи, які спрямовуються або підтримуються росією, й інші організації та особи, підконтрольні їй, не вживали жодних кроків для продовження військової операції.

Як повідомляло Інше ТВ, вчора Путін оголосив, що загарбані українські землі своїми і закликав Київ до переговорів (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube