Після перемоги України та її партнерів можна буде змінити Статут ООН, – Кулеба


18:0530.09.2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що Статут Організації Об’єднаних Націй можна буде змінити після перемоги України та її партнерів над російською агресією.

Про це Кулеба розповів в інтерв’ю, пише ЛБ.

“Якщо коротко, то після перемоги України та наших партнерів у цій війні шанси на реформування ООН суттєво зростуть”, – сказав він.

Водночас міністр визнав, що наразі змінити Статут ООН можливості немає.

“Але бродіння на тему того, що щось пішло не так і ООН потрібно змінювати, дуже посилилося і на цій сесії Генасамблеї сильно відчувалося, а в результаті цього бродіння можна прийти до змін Статуту ООН”, – вважає Кулеба.

“Будьмо відверті, всі міжнародні формати, починаючи з Вестфальського миру 1648 року, створювалися за результатами великих воєнних конфліктів, глобальних криз, а все, що відбувалося в той момент у Європі, й було глобальною кризою. Вестфальський мир, Віденський конгрес, Ліга Націй, ООН… Тому є якийсь процес бродіння, він відбувається, лунають різні думки, заклики, експерти пишуть довгі й розумні статті, але, по факту, умови для реформи ООН складуться лише після того, як політична карта світу перекроїться – не у питанні кордонів, а у питаннях політичного впливу тих чи тих гравців”, – пояснив голова МЗС.

Читайте: Німеччина не наводить жодного раціонального аргументу, чому не можна надати Україні “Леопарди” та “Мардери” – Кулеба



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube