З Криму до рф переміщують частину військового флоту і авіації – щоб уникнути ударів


20:1628.09.2022

Представник Міноборони Вадим Скібіцький повідомив, що частина кораблів Чорноморського флоту вирушила до Новоросійська, а літаки розподіляються між аеродромами на території РФ.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю виданню “Крим. Реалії” повідомив, що після серії вибухів в анексованому Криму російські військові передислокували частину військовослужбовців Чорноморського Флоту РФ в Новоросійськ, а також розподілили авіацію, що знаходилася в Криму.

За словами представника ГУР МО, до Новоросійська направили той персонал Чорноморського флоту, який виконував допоміжні завдання. Також цілком ймовірно, що частину бойових кораблів і кораблів, що забезпечують постачання, також перемістять із Севастополя до Новоросійська. У ГУР МО вважають, що передислокація проводиться з метою уникнення ударів.

“Ми не відкидаємо, що деякі бойові кораблі, кораблі поставок перемісять із Севастополя теж до Новоросійська. Щоб уникнути ударів”, — зазначив Скібіцький.

Крім цього, частина бойової авіації також перекинута і розосереджена між аеродромами на території РФ, а авіабази на території Криму посилено додатковими засобами протиповітряної оборони.

Водночас Скібіцький зазначив, що російські війська в Криму стали ретельніше ставитися до таких понять, як терористична загроза та загроза з повітря, і під час проведення навчань приділяють цим питанням увагу.

Водночас Збройні сили РФ продовжують активно використовувати Керченський міст для перекидання до Криму військової техніки, боєприпасів та особового складу, посиливши при цьому захист мосту за допомогою засобів ППО та особливого контррозвідувального режиму.

Раніше британська розвідка повідомляла, що командування Чорноморського флоту Росії майже напевно передислокувало свої підводні човни класу KILO з порту приписки в Севастополі в Криму до Новоросійська у Краснодарському краї на півдні Росії.

У серпні агентство Reuters із посиланням на неназваного західного чиновника повідомило, що вибухи на кримському військовому аеродромі Саки поблизу селища Новофедорівка вивели з ладу понад половину чорноморської військово-морської авіації Росії.

За словами джерела в європейських офіційних колах, після такої втрати російським військам набагато складніше загрожувати з анексованого Криму українським причорноморським містам, наприклад, Одесі.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії оцінило втрати російської авіації під час вибуху під Новофедорівкою у щонайменше п’ять бомбардувальників Су-24 і три Су-30.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube