Через мобілізацію в Росії в регіонах Латвії запровадили НС – очікуються перевірки на дорогах


21:4328.09.2022

У зв’язку з оголошеною в Росії мобілізацією запроваджено надзвичайну ситуацію в латвійських самоврядуваннях, що межують з Росією (Алуксненський, Балвський і Лудзенський краї), а також у портах, аеропортах та на залізницях.

Про це пише DELFI з посиланням на газету Diena, передає Інше ТВ.

Режим, який дає відповідальним службам свободу дій у разі потреби, діятиме протягом трьох місяців. З серпня минулого року надзвичайну ситуацію запроваджено також у трьох самоврядуваннях Латвії, що межують з Білоруссю.

Наразі становище на кордоні Латвії та Росії стабільне, кордон перебуває під суворим контролем, заявив учора журналістам міністр внутрішніх справ Крістап Еклонс після того, як уряд одноголосно ухвалив відповідне рішення.

Це підтвердив і заступник начальника Державної прикордонної охорони Івар Рускуліс на засіданні комісії Сейму з оборони, внутрішніх справ та запобіганню корупції.

Уряд вирішив закрити прикордонний перехід у Педедзе, щоб ще більше скоротити потік російських громадян та дозволити сконцентрувати ресурси на великих пунктах перетину кордону.

Прикордонна охорона посилить спостереження за кордоном та перевірку громадян Росії, залучать також додаткові ресурси інших служб – Національних збройних сил, Державної поліції та Служби держбезпеки.

Вже зараз кордон перебуває під більш пильним наглядом, і всі особи ретельно перевіряються, щоб запобігти будь-яким спробам її незаконного перетину, підкреслив Еклонс.

Він зазначив, що існує ризик швидкого зростання кількості мігрантів через оголошену в Росії мобілізацію, а також через те, що незабаром частини російських громадян буде відмовлено у можливості легально залишити країну.

Надзвичайна ситуація, за словами міністра, є запобіжним заходом.

“Досвід з білоруським кордоном наочно показав, що ситуація може дуже швидко загостритися. Необхідно вживати запобіжних заходів завчасно, не чекаючи її погіршення”, – підкреслив міністр.

Як повідомляло Інше ТВ, Латвія придбає ЗСУ дрони та позашляховики на кошти, які збирала на “Байрактари”



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube