Київ став учасником Пакту, заснованого столицями країн Вишеградської четвірки


09:2827.09.2022

Київ як столиця України став учасником Пакту вільних міст, який у 2019 році було засновано мерами Праги, Варшави, Будапешта та Братислави.

Про це у понеділок повідомили мер Праги Зденек Гржиб та мер Києва Віталій Кличко, пише «Радіо Прага».

За словами З. Гржиба, Берлін, Гамбург, Брюссель, Рига та Вільнюс також приєдналися до Пакту, який наразі налічує вже 33 учасники. Представники європейських міст зібралися у Празі на саміт з нагоди головування Чехії у Раді ЄС, який триватиме у вівторок.

В. Кличко охарактеризував вступ до Пакту як важливий крок щодо переговорів про вступ України до ЄС. «Це символічний акт, який дуже важливий для мого міста та моєї країни», — зазначив мер Києва і додав, що «його батьківщина може черпати натхнення у країнах Вишеградської групи у своїх зусиллях модернізації». Однак Кличко також наголосив, що «ураження Росії має вирішальне значення, оскільки в іншому випадку вона продовжить свої імперські амбіції щодо домінування над іншими країнами у своїй колишній сфері впливу. Ми боремося за кожного з вас», – сказав мер Києва.

Як повідомив З.Гржиб, на ранкових зустрічах із представниками міст, що проходили у понеділок, обговорювалося питання післявоєнного відновлення України.

Як повідомляло Інше ТВ, Зеленський взяв участь у підписанні документа про створення фонду Horizon Capital Growth IV для інвестицій в українські компанії (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube