«Народна війна з НАТО». Пропагандисти рф отримали методички про те, як потрібно говорити про мобілізацію, щоб у росіян “виникла радість”


22:1326.09.2022

Незабаром після того, як Володимир Путін оголосив про початок “часткової мобілізації” (хоча насправді вона повноцінна), державні та провладні ЗМІ отримали методичку про те, як потрібно висвітлювати цю подію. Сама методичка, підготовлена в адміністрації президента (АП) РФ, є в розпорядженні “Медузи“.

У документі йдеться про те, що Росія перемагала у війнах “тільки усім миром” – і тільки коли її жителі вважали, що йде “війна народна”. Тому, роблять висновок укладачі методички, зараз до росіян слід донести одну головну тезу: “Народ Росії повинен згуртуватися перед загрозою НАТО”. За твердженням Кремля, альянс має намір “розчленувати і розграбувати” Росію.

“Не можна більше залишатися осторонь і звалювати весь тягар відповідальності на контрактників і народні міліції Донбасу, лінія фронту становить понад 1000 кілометрів, російських солдатів і російських людей вбивають із натівської зброї натівські найманці і терористи київського режиму” – так укладачі рекомендацій пропонують переконувати росіян у необхідності мобілізації.

Ще однією причиною масового відправлення людей на фронт автори пропонують називати обстріли російських прикордонних територій і анексованого 2014 року Криму: “З нами вже зараз воюють на нашій території. Ми вже не тільки “своїх не кидаємо”, ми захищаємо себе”.

Укладачі тексту “пропонують” пропагандистам підкреслити у своїх публікаціях і сюжетах, що Путін оголосив мобілізацію “рівно в той момент, коли вона необхідна і дасть змогу істотно посилити досягнення Росією цілей спеціальної військової операції”. При цьому самі ці цілі в тексті не вказані. Як і те, як саме пропагандисти мають пояснити читачам і глядачам, що вторгнення Росії в Україну є одночасно і “спецоперацією”, і “народною війною”.

“Росія воює зовсім не з Україною, а з НАТО. Захід заборонив Києву вести переговори з Росією. Натовська розвідка збирає дані про територію Росії для того, щоб віддати Україні наказ про перенесення бойових дій у Росію”, – стверджується в тексті методички.

Крім того, у статтях і телесюжетах пропонується давати “максимум прямої мови людей” із самопроголошених ДНР і ЛНР, а також із захоплених російською армією територій українських областей. Мешканці окупованих територій мають “висловлювати наснагу” і “вдячність”, а також називати Путіна “захисником”, який “відгукнувся на прохання людей”. За задумом АП, від таких сюжетів у росіян має “виникнути радість”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube