Естонія хоче втрутитися в суперечку між Україною та росією в Міжнародному кримінальному суді


09:0025.09.2022

Естонія звернулася до Міжнародного кримінального суду (ICJ) із заявою, щоб втрутитися у суперечку між Україною та росією щодо дотримання конвенції про попередження злочину геноциду та покарання за нього.

Про це пише DELFI, передає Інше ТВ.

“Естонія разом з іншими учасниками конвенції про злочин геноциду бажає втрутитися в суперечку між Україною та росією, оскільки агресія Росії під приводом попередження злочину геноциду і покарання за нього піддала серйозній небезпеці поняття такого жахливого злочину як геноцид. Суд повинен дати оцінку діям помилковим звинуваченням””, – сказав глава МЗС Урмас Рейнсалу.

Україна звернулася до Міжнародного суду 26 лютого, оскільки росія виправдовувала вторгнення в Україну, що почалося 24 лютого, необхідністю перешкодити Україні і покарати її за можливий геноцид у Луганській та Донецькій областях.

Рейнсалу сказав, що це був надуманий привід для визнання Луганської та Донецької областей самостійними державами. “росія не мала жодного права вторгатися в Україну, як немає підстав і у висунутого росією звинувачення України в геноциді”, – підкреслив міністр.

Україна звернулась до Міжнародного суду, щоб суд визнав, що відсутні докази, що Україна здійснила геноцид у Луганській та Донецькій областях, і що агресія росії в Україні під приводом запобігання геноциду є незаконною. Суд 7 березня провів усне засідання, на яке росія не з’явилася. 16 березня Міжнародний суд вирішив, що в якості заходу первинного правового захисту росія повинна негайно припинити військову агресію, що почалася 24 лютого. Росія цього рішення досі не виконала.

Разом з Естонією у суперечку між Україною та росією також хочуть втрутитися США, Сполучене Королівство, Німеччина, Латвія, Литва, Франція, Нова Зеландія, Румунія та Швеція, це бажання можуть висловити й інші країни.

Як повідомляло Інше ТВ, Естонія прийняла майже 60 тис. громадян України



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube