У Конгресі США запропонували запровадити механізм санкцій проти російських воєнних злочинців


08:4124.09.2022

Група законодавців від Демократичної та Республіканської партій пропонує ухвалити закон, що закріплює офіційну американську політику щодо покарання Росії за військові злочини, скоєні в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Hill.

Конгресмен-республіканець зі штату Техас Пет Феллон, автор законопроєкту, винесеного на розгляд Палати представників, заявив, що виявлення масового поховання в українському місті Ізюм після того, як звідти були витіснені російські окупанти, зміцнює рішучість США добиватися відповідальності за ймовірні воєнні злочини та злочини.

“Вторгнення Росії в Україну показує повну зневагу Володимиром Путіним життям людей”, – йдеться у заяві Феллона.

Спонсором законопроєкту в Палаті представників став демократ Джиммі Панетта, а відповідний законопроєкту до Сенату внесли республіканець Тодд Янг та демократка Джекі Розен.

В інформаційному бюлетені, наданому виданню The Hill офісом Пета Феллона, зазначається, що запропонований закон підтримується Фондом дій на захист демократії, політичним підрозділом аналітичного центру Фонду захисту демократій, що базується у Вашингтоні.

Конгресмени закликають оновити текст у законі, який встановлює режим санкцій проти Росії за її зловмисну поведінку, який називається законом “Про протидію противникам Америки через санкції”, щоб покарання понесли всі особи, відповідальні за злочини, скоєні в Україні.

Зокрема, законопроєкту спрямований на виявлення російських громадян, причетних до примусового переселення, затримання та фільтрації українців на окупованих Росією територіях та в самій Росії. Такі дії пропонується називати воєнними злочинами чи злочинами проти людяності, відповідно до Женевської конвенції.

“Розширюючи повноваження щодо застосування санкцій проти Росії, наш закон “Про політику в галузі прав людини в Україні” є засобом притягнення Росії до відповідальності за її мерзенні дії та засобом стримування від подальших злочинів проти людяності”, – заявив конгресмен Панетта.

Інші положення законопроєкту включають вказівку до Державного департаменту випустити секретний звіт Конгресу про масштаби воєнних злочинів Росії, включаючи порушення прав людини.

Читайте: Постачання танків зі США та ФРН затримується через проблеми з логістикою – ЗМІ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube