Нардеп-“слуга” Кузьміних, якого взяли з хабарем в 558 тис.грн., обвинувальний акт викинув з машини (ВІДЕО)


19:1923.09.2022

До суду скерували обвинувальний акт щодо народного депутата від “Слуги народу” Сергія Кузьміних, якого підозрюють в отриманні хабаря обсягом 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету. Про це повідомляє САП.

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур. Вже після оплати лікарнею вартості обладнання, йде мова про систему ультразвукової діагностики, депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що складає 30% від суми договору.

За версією слідства, депутат у подальшому планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ складає 11,25 млн гривень) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

31 січня 2022 року Генеральним прокурором складено та підписано повідомлення про підозру вказаному народному депутату за ч. 2 ст. 369-2 КК України.

15 липня 2022 року прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та відкрито матеріали стороні захисту для ознайомлення.

23 вересня 2022 року обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як підкреслили в НАБУ, доведено, що нардеп планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн. грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тис. грн).

Народного обранця викрили «на гарячому» 28 січня 2022 року. Як це було – дивіться у відео. Однак, не затримували через «депутатський імунітет», натомість, викликали повісткою для проведення слідчих дій. Утім, нардеп тривалий час ігнорував виклики. Про підозру йому повідомила Генеральний прокурор 31 січня 2022 року.  Після цього нардеп з різних причин почав уникати засідання ВАКС, на якому розглядали обрання запобіжного заходу. Запобіжний захід йому все ж таки обрали за чотири місяці після викриття  – наприкінці травня. У липні 2022 року детективи НАБУ завершили слідство.

Згідно з відео, яке опублікувало НАБУ, Кузьміних відмовився брати обвинувальний акт та викинув його з автомобіля й поїхав геть.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube