Не путін винний у війні з Україною, а… російські націоналісти. Оригінальне виправдання агресії рф від Берлусконі


17:4423.09.2022

Колишній прем’єр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що російського президента Володимира Путіна “втягнули” у війну в Україні.

Про це він сказав в ефірі італійського телебачення, пише BBC.

Колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі виступив на захист вторгнення Володимира Путіна в Україну, заявивши, що російського лідера “заштовхнули” в конфлікт.

85-річний чоловік сказав, що російські війська повинні були замінити уряд “пристойними людьми”, а потім піти.

Триразовий прем’єр-міністр Італії є давнім союзником російського президента.

Очікується, що цими вихідними його партія прийде до влади у складі правої коаліції на загальних виборах в Італії.

Розповідь про те, що український уряд вбиває російськомовних на сході країни, була створена засобами масової інформації в Москві, заявив Берлусконі італійському телебаченню.

Він сказав, що репортажі, які просувають сепаратистські сили і націоналістично налаштовані політики в російському уряді, не залишили пану Путіну іншого вибору, окрім як почати обмежене вторгнення.

“Російське населення, його партія і його міністри підштовхнули Путіна винайти цю спецоперацію”, – сказав він.

“Війська повинні були увійти, через тиждень досягти Києва, замінити уряд Зеленського порядними людьми і через тиждень повернутися”, – додав Берлусконі.

“Замість цього вони зустріли несподіваний опір, який потім підживлювався зброєю всіх видів із Заходу”.

Лідери опозиції поспішили засудити коментарі Берлусконі, а лідер Центристської партії Карло Календа звинуватив його в тому, що він говорить “як генерал Путін”.

А Енріко Летта з лівоцентристської Демократичної партії сказав, що інтервенція довела, що якщо недільні вибори будуть “сприятливими для правих, найщасливішою людиною буде Путін”.

Але в п’ятницю Берлусконі спробував прояснити свої коментарі, заявивши, що його погляди були “занадто спрощені”.

“Агресія проти України невиправдана і неприйнятна, позиція [Forza Italia] ясна. Ми завжди будемо з ЄС і НАТО”, – сказав він.

Пан Берлусконі тривалий час був шанувальником пана Путіна, у 2012 році він приєднався до тодішнього прем’єр-міністра в лижній поїздці в російське місто Сочі.

Але у квітні він засудив вторгнення і сказав, що “глибоко розчарований і засмучений” поведінкою Путіна, додавши, що “масові вбивства мирних жителів у Бучі та інших населених пунктах є справжніми військовими злочинами”.

Лідер партії Forza Italia наразі веде передвиборчу кампанію у складі правої коаліції напередодні недільних загальних виборів.

Його правоцентристська партія є молодшим партнером альянсу, який підтримують ультраправі “Брати Італії” Джорджії Мелоні та популістська партія “Ліга Північ” Маттео Сальвіні. Опитування показали, що блок отримає більшість.

Незважаючи на минулу дружбу Берлусконі з Путіним і критику Сальвіні щодо західних санкцій проти Росії, Мелоні, яка, як очікується, очолить будь-який потенційний уряд, пообіцяла і далі підтримувати Україну.

“Війна в Україні – це верхівка айсберга конфлікту, спрямованого на зміну світового порядку”, – заявила вона раніше цього місяця. “Тому ми повинні битися в цій битві”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube