Зеленський обговорив з Барброю Стрейзанд підтримку України – в неї українське коріння


06:0623.09.2022

Володимир Зеленський під час онлайн-дзвінка з Барброю Стрейзанд обговорив деталі співпраці у напрямі “Медична допомога”. Знаменита американська композиторка та акторка стала амбасадоркою фандрейзингової платформи UNITED24.
“Обговорив під час онлайн-дзвінка з Барброю Стрейзанд, яка стала амбасадоркою фандрейзингової платформи UNITED24 у напрямі «Медична допомога», деталі нашої співпраці.Світ може трохи втомлюватись щодня думати про Україну, але спільноти у США та європейських країнах продовжують підтримувати та допомагати нам. Для нас дуже важливо, аби такі талановиті й відомі у світі люди підтримували платформу United24. Barbra Streisand, дякую за підтримку України!”, – написав президент у своєму Фейсбук.

Відомо, що Барбра Стрейзанд має українське коріння та після повномасштабного вторгнення висловлює солідарність з українським народом. Під час розмови Зеленський подякував знаменитості за підтримку України.
Родинні зв’язки Барбри були мало досліджені, доки її біографи докопались в архівних записах аж до міста Бережани Тернопільської області. Саме тут довгі роки проживала родина Стрейзандів. У 19 років Ісаак Стрейзанд, дід майбутньої співачки, наважився шукати щастя за океаном і вирушив до Нью-Йорка. На митному контролі поруч зі Статуєю свободи зазначили: “Національність – галицька. Останнє місце проживання – Бережани. Грошей немає”. Пізніше Ісаак одружився з Анною Кестон, яка теж, кажуть, емігрувала з Галичини.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube