“Поки я говорю, в Україну прибуває нова британська зброя, включно з новими ракетами для MLRS”, – Трасс на Генасамлеї


11:4122.09.2022

“Ми не заспокоїмося, доки Україна не здобуде перемогу”.

Про це заявила на Генасамблеї ООН прем’єр-міністерка Британії Ліз Трасс.

“У цей вирішальний момент конфлікту я обіцяю, що ми збережемо або збільшимо нашу військову підтримку Україні на стільки, скільки потрібно. Поки я кажу, в Україну прибуває нова британська зброя, включно з новими ракетами для MLRS. Ми не заспокоїмося, доки Україна не здобуде перемогу”, – йдеться в заяві.

Трасс наголосила, що Росії ніхто не погрожував, а у світі триває боротьба між автократіями та демократіями.

“Це вирішальний момент у нашій історії, в історії цієї організації та в історії свободи. Історія 2022 року могла б стати історією авторитарної держави, яка перекинула танки через кордон мирного сусіда і поневолила його народ. Натомість це історія про те, як свобода дала відсіч. Перед лицем агресії, яка зростає, ми показали, що у нас є сили діяти й рішучість довести справу до кінця”, – заявила вона.

 За її словами, наразі геополітика увійшла в нову епоху і це вимагає принциповості та рішучої позиції від країн, які вірять у засадничі принципи ООН.

“Цього ранку ми бачили, як Путін намагається виправдати свої катастрофічні провали. Він вирішив продовжувати зусилля, посилаючи ще більше резервістів на жахливу долю. Він відчайдушно намагається створити видимість демократії для режиму, для якого не існує прав і свобод людини. Він вдається до нових фіктивних претензій та бряцання зброєю. Це не спрацює”, – наголосила Трасс. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube