росія звернулася до УЄФА з вимогою відсторонити тренера збірної України за “дискримінацію росіян”


19:1019.09.2022

росія закликала УЄФА відсторонити тренера збірної України з футболу Олександра Петракова після того, як він розповів, що був готовий захищати Україну від російських окупантів після початку повномасштабного вторгнення. Про це інформує УНН, посилаючись на The Guardian.

Деталі

Російський футбольний союз написав до керівного органу, звинувативши Петракова в “дискримінації росіян і незбереженні політичного нейтралітету”. У листі до органу з контролю, етики та дисципліни УЄФА тренера збірної України звинувачують начебто в “порушенні кодексу поведінки” за його заклики заборонити росіянам участь у міжнародних змаганнях та наміри приєднатися до ЗСУ.

Заступник генерального секретаря російського футбольного союзу Денис Рогачов навів цитати Петракова про війну, опубліковані у двох виданнях – італійському Corriere dello Sport та російському “Спорт-Експресс”.

The Guardian дублює слова українського фахівця, які викликали обурення у росіян: “Я думав, якщо вони прийдуть до Києва, я візьму в руки зброю і буду захищати своє місто. Мені 64 роки, але я вважав це нормальним. Я думаю, що міг би знищити двох-трьох ворогів”.

На думку російського футбольного союзу, коментарі Петракова порушують кодекси ФІФА та УЄФА, які забороняють “дискримінацію будь-якої країни” та говорять про прагнення популяризувати футбол “у дусі миру”.

На звинувачення росіян відповів речник Української асоціації футболу.

“Коли на його країну напали нелюди, (Петраков – ред.) був готовий захищати свою землю, свою дружину і дітей. Його не взяли в армію через відсутність військового досвіду, але цей крок є доказом його відданості Батьківщині та проявом патріотизму. Про яку дискримінацію до нації може йтися, коли та сама нація свідомо вчиняє геноцид?” – сказав він.

Читайте: Футбол. Миколаївський «Васт» виграв свій перший матч у Другій лізі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube