Посол США в Україні не чекає швидкого закінчення війни, але знає про реакцію на ядерну загрозу (ВІДЕО)


11:4119.09.2022

Посол США в Україні Бріджит Брінк розповіла про результати візиту держсекретаря США Блінкена і розвіяла чутки про те, що він приїжджав вмовити Зеленського піти на перемовини з рф. Посол підкреслила, що такі рішення може приймати виключно демократично обрана влада України. А що стосується Блінкена, то це була дуже результативна зустріч с Зеленським, після якої Блінкен оголосив про допомогу США Україні ще на $ 3 млрд.

Про це вона сказала в інтерв’ю “Європейській правді”.

Бріджит Брінк не очікує швидкого завершення війни, але запевнила, що Сполучені Штати готові підтримувати Україну тривалий час.”Як дипломат з 25-річним досвідом, я навчилася не спекулювати з приводу майбутнього. Але я не думаю, що це буде швидка війна”, – відповіла Бріджит Брінк на запитання про те, чи реально, на її думку, закінчити війну у 2023 році. 

Вона зазначила, що США готові підтримувати Україну тривалий час, якщо війна не завершиться і наступного року. 

“Ми це вже демонструємо. Частина довгострокової допомоги, яку ми надаємо, буде працювати роки і роки від сьогодні (…), щоб допомогти Україні побудувати таку армію, яка допоможе їй захистити себе після того, як завершиться цей конфлікт”, – сказала посол. 

Посол США в Україні Бріджит Брінк зазначила, що в адміністрації США і у діалозі з партнерами обговорюється план реагування на радикальні дії з боку РФ, як застосування ядерної зброї в Україні. 

На запитання, чи допускають США сценарій, що Росія завдасть ядерного удару тактичними боєголовками або використає як зброю окуповану Запорізьку АЕС, посол зазначила, що президент Байден чітко наголосив, що розмови про використання ядерної зброї є абсолютно безвідповідальними.

“Президент Байден чітко сказав, що будь-яке використання ядерної зброї буде неприпустимим і викличе серйозні наслідки… Ми працюємо над цим і в США, і обговорюємо разом з партнерами те, як ми могли би вчинити у відповідь на ті дії, які були би абсолютно неприйнятними. І президент про це дуже чітко повідомив”, – сказала Бріджит Брінк. 

Посол додала, що США погоджуються з тим, що ситуація довкола ЗАЕС небезпечна, і Вашингтон підтримує зацікавленість України у створенні демілітаризованої зони та повернення станції під її повний контроль. 



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube