Путін стурбований станом алкоголізації в своєму оточенні. Або заздрить


18:2315.09.2022

Джерела, близькі до адміністрації президента, наполягають, що Путін забив на сполох не через статистику. За їхніми словами, президент почав приділяти особливу увагу цій проблемі, тому що на тлі війни в Україні російські чиновники стали набагато частіше і значно більше пити алкоголь. Особливо тривожить Путіна стан “деяких людей з його ближнього кола”.

“Люди з лютого так знімають стрес. Міністри, їхні заступники, навіть деякі віце-прем’єри, працівники адміністрації президента і Радбезу, частина керівників держкорпорацій, губернатори”, – розповідає один зі співрозмовників. Він також зазначив, що основна причина цього “стресу” пов’язана з реальною шкодою, завданою Росії вторгненням і санкціями, – тоді як Путін нібито вважає, що з цими труднощами чиновники повинні легко справлятися.

Про це пише Медуза.

Як раніше повідомлялось, про те, що президент вирішив почати повномасштабну війну з Україною, до 24 лютого серед російських чиновників не знав майже ніхто, тож багато хто з них у перші місяці війни був у цілковитій розгубленості й “не знав, що робити”.

“Присіли [в лютому] на склянку. Хтось втягнувся”, – резюмувало одне з джерел.
Водночас двоє співрозмовників, близьких до Кремля, зазначають, що, за їхніми спостереженнями, провали Росії на фронті ніяк не впливають на ставлення чиновників і топ-менеджерів до алкоголю: “У них своя війна, свої проблеми”.

Джерела вважають, що ситуація з вживанням алкоголю серед вищих російських керівників і чиновництва почала турбувати Путіна, оскільки “дисципліна почала страждати”: “Хтось пропадає перед важливим заходом, хтось невиразно і плутано доповідає. Це вже бачить широка публіка”.

Співрозмовники вважають, що Путін не збирається звільняти винних: “Поки будуть тільки натяки і м’які вимоги”. Однак ситуація може змінитися: за твердженням джерел “Медузи”, кілька років тому один із російських губернаторів уже позбувся своєї посади саме через алкозалежність.

Сам Путін, як стверджується у ЗМІ, зараз майже не п’є (на відміну від студентських років). Але, наприклад, він публічно розповідав, як одного разу відзначав свій день народження з головою КНР Сі Цзіньпіном: “Не буду приховувати, випили по чарці горілки, просто нарізали якусь ковбасу”.

Також Путін дискутував із виробниками алкоголю, які на зустрічі з президентом заявили, що “російські люди буквально виросли на алкоголі”. Президент не погодився з цим твердженням і сказав: “Я виріс на молоці на материнському. <…> Навіть хороший, якісний алкоголь все одно на основі спирту. Силу дає на дуже короткий проміжок часу, а потім…”

2020 року Путін повідомив: “Намагаюся пива не пити останнім часом. Живіт росте”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube