Справа не в назві. У США обговорюють санкції проти Росії, аналогічні до визнання спонсором тероризму, — Держдеп


10:1615.09.2022

Державний департамент США працює з Конгресом над інструментами, які будуть аналогічні визнанню Росії державою-спонсором тероризму.

Про це на брифінгу повідомив речник Держдепу Нед Прайс.

За його словами, президент США Джо Байден нещодавно заявив, що Вашингтон не збирається визнавати РФ спонсором тероризму.

“Він дуже чітко озвучив наш підхід. Знову ж таки, ці повноваження розроблені Конгресом. Ми повинні поєднувати факти із законом. Ми також повинні враховувати наслідки – як навмисні, так і ненавмисні, і це привело нас до підходу, який ми обрали тут”, — сказав Прайс. 

Він підкреслив, що Держдеп працює з Конгресом над інструментами, які, як і раніше, матимуть аналогічні визнання спонсором тероризму наслідки для російської економіки та уряду, але не матимуть “непередбачених наслідків”.

Держави-спонсори тероризму – список країн, які, згідно з офіційною позицією Державного департаменту США, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку тягне за собою жорсткі економічні та політичні санкції з боку США: зокрема, заборона на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень. Складання списку розпочалося 29 грудня 1979 року. У різні періоди до нього були включені Лівія, Ірак, Південний Ємен та Сирія. Потім додалися Куба, Іран та КНДР.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube