Шольц говорив з путіним. Якщо перекласти з дипломатичного на звичайний, мова йшла про капітуляцію рф


20:3513.09.2022

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок, 13 вересня, провів телефонну розмову із президентом РФ Володимиром Путіним.

“90-хвилинна телефонна розмова із Путіним: Росія має вивести свої війська з України і визнати суверенітет і територіальну цілісність. Інакше дипломатичне рішення неможливе”, – написав Шольц у твіттері.

Пресслужба уряду Німеччини повідомила, що розмова Шольца і Путіна була присвячена війні Росії проти України, що триває.

“Федеральний канцлер наголосив, що будь-які подальші спроби окупації територій з боку Росії не залишаться без відповіді і не будуть визнані за жодних обставин”, – зазначається в повідомленні.

Шольц також закликав Путіна дотримуватися Женевських конвенцій щодо українських військовополонених і забезпечити доступ до них представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Також сторони обговорили ситуацію на Запорізькій АЕС.

“Федеральний канцлер наголосив на необхідності гарантування безпеки АЕС. У цьому контексті федеральний канцлер закликав уникати будь-яких кроків щодо ескалації та негайно виконувати заходи, рекомендовані в доповіді Міжнародного агентства з атомної енергії”, – наголошується в повідомленні.

Крім того, Шольц і Путін обговорили продовольчу ситуацію у світі, особливо напружену в результаті російської агресивної війни.

“Канцлер наголосив на важливій ролі зернової угоди під егідою ООН і звернувся до президента Росії із закликом не дискредитувати угоду і надалі виконувати її в повному обсязі”, – повідомляють в уряді Німеччини.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube