Полоненим в Оленівці покращили умови напередодні візиту місії ООН, – ГУР


19:4013.09.2022

Головне управління розвідки має інформацію, що в колонії Оленівки покращили побутові умови для полонених. Імовірно, це трапилось напередодні візиту місії ООН, який може відбутись найближчим часом.

Про це в інтервю Суспільному розповів представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, є інформація, що віднедавна почали покращувати побутові умови в Оленівці.

“Вперше за дуже довгий період навіть перукаря запросили. Раціон харчування покращується. Враховуючи, що росіяни вміють робити показуху, це може свідчити про те, що вони готуються до візиту місії. Він може відбутись. Це дуже добре, і ми сподіваємось, що її робота буде об’єктивною”, — сказав Юсов.

Що відомо

Під час вибуху в ніч проти 29 липня, який пролунав на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранення дістали 130 людей.

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих українських військовополонених в Оленівці Донецької області.

Україна вимагає від РФ надати списки загиблих і поранених в Оленівці українських військових.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш 3 серпня повідомив, що ООН запускає “місію по встановленню фактів” трагедії в Оленівській колонії.

Європейський суд з прав людини попередив, що трибунал, створений Росією для так званого “суду” над українськими військовополоненими в Маріуполі, стане порушенням Європейської конвенції з прав людини.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube