путін віддав наказ бомбити енергетичну інфраструктуру України. Що відбувалось на Радбезі і після, про що говорять в Кремлі


18:5512.09.2022

Після контрнаступу ЗСУ на Харківщині і ганебної втечі путінської армії, відбулось засідання Радбезу рф, на якому вирішували, що робити далі.

Про це повідомляє Телеграм-канал Генерал СВР, який відзначається своєю інсайдерською інформацією з кремлівських кабінетів.

“У п’ятницю, 9 вересня, президент Росії Володимир Путін у режимі відеоконференції провів оперативну нараду з постійними членами Ради Безпеки РФ. Під час закритої частини наради у вузькому колі обговорювали ситуацію на фронті і втрату частини захоплених територій у кількох областях України. Більша частина наради проходила на підвищених тонах і докорах з боку президента на адресу військового і силового керівництва. Під час “конструктивного” обговорення проблем Путін ухвалив рішення повернутися до початкових планів “спецоперації”, які були затверджені ще до початку конфлікту, а саме планомірно знищувати ракетними ударами об’єкти критичної інфраструктури, зробивши акцент на об’єкти енергетичної інфраструктури. Путін вважає, що в такий спосіб можна посіяти хаос, зломити позитивний настрій і підтримку військових дій з боку цивільного населення України, показавши, що збиток для цивільного населення напередодні зими може бути катастрофічним.
Треба сказати, що Путіна намагалися відмовити. Так, секретар Радбезу Микола Патрушев висловив сумніви в ефективності цього рішення, зазначивши, що, по-перше, зараз обстановка докорінно відрізняється від тієї, що була на момент початку конфлікту: в Україні зараз є підготовлена мобілізована армія, з’явилося ППО і “чудове” західне озброєння, війна триває вже більше ніж пів року, і в Росії вже немає тієї кількості військ та озброєнь, які були до початку війни, і, по-друге, США можуть дозволити українському керівництву завдавати ударів наданою ними зброєю по об’єктах на території України, а також на територіях України, де вони не мають зброї.
Представники керівництва міністерства оборони та Генерального штабу також висловили свої сумніви та побоювання з цього приводу. Під час наради Путін відклав ухвалення рішень, а вже в суботу, 10 вересня ввечері, на тлі новинного порядку денного про невдачі на фронті та необхідність фактично покинути територію Харківської області, президент дав розпорядження про нанесення ударів по критичній інфраструктурі України, причому цілі затверджував і частково обирав Путін особисто.
У неділю вдень Путіну доповіли, що в п’ятницю і суботу під час відступу російських військ на територію Росії могли проникнути до 100 українських ДРГ (Диверсійно-розвідувальних груп), зокрема серед біженців.
Уже ввечері в неділю, після ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України, Путіну по лінії Радбезу доповіли, що неформальні переговори з представниками керівництва США перервано, з ініціативи американської сторони. Також президенту повідомили, що у світлі цих подій, ймовірно, варто очікувати удару по об’єктах у Криму, і Кримський міст – одна з цілей.
Від себе додамо, що у жителів і гостей Криму, ймовірно, є можливість покинути півострів, те саме стосується жителів Бєлгородської області”, – сказано у повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube