З 19 вересня Естонія закриває свій кордон для росіян з шенгенськими візами. Те ж саме зроблять Латвія, Литва та Польща


18:1408.09.2022

Естонія в ніч з 18 на 19 вересня закриє свій кордон на в’їзд для росіян із шенгенськими візами. Те саме зроблять Латвія, Литва та Польща.

Про це стало відомо сьогодні, 8 вересня, на прес-конференції уряду, пише естонське видання ERR.ee.

“Естонія має політичну волю, яку ми реалізуємо у правовому полі. Вночі з 18 на 19 вересня почне діяти заборона на в’їзд до Естонії через шенгенський зовнішній кордон для громадян РФ, незалежно від того, яка країна видала шенгенську візу”, – сказав міністр іноземних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

За його словами, цей захід повинен сприяти зменшенню в’їзду громадян РФ. “Не приїжджайте в Естонію, вам тут не раді”, – зазначив він позицію уряду ЕР по відношенню до громадян Росії.

“Разом з Латвією, Литвою та Польщею ми хочемо суттєво обмежити в’їзд громадян Росії, метою яких є туризм. Сьогодні ми разом із прем’єр-міністрами Латвії, Литви та Польщі зробимо заяву з цього приводу”, – сказала прем’єр-міністр Кая Каллас.

“Ті, хто має наземний кордон з Росією, можуть обмежити в’їзд громадян РФ на свою територію. Важливо, щоб узгоджені правила передбачали виключення – ті, хто відвідує членів сім’ї, дисиденти та володарі видів на проживання”, – сказала прем’єр-міністр, коментуючи тему шенгенських віз.

Потім слово взяв міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс. “Якщо дивитися на попередні рішення, що стосувалися виданих в Естонії віз, то раніше [на кордоні] на добу було 600 осіб [росіян], то після [введення обмежувального заходу] це число впало до 100-150 осіб”, – сказав він, зазначивши , що після набрання чинності новою забороною росіян на кордоні стане ще менше.

Як повідомляло Інше ТВ, Країни Балтії домовились обмежити перетин кордону росіянами з шенгенськими візами



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube